Burenruzie om kinderen eindigt in moord

92ca9a27f8788262be354fc03862902c-1455547345

Een burenruzie in het Oostenrijkse stadje Linz is behoorlijk uit de hand gelopen. Een vader was het gezeur van zijn bovenburen over het volume van zijn kinderen helemaal beu en besloot ze aan te spreken op hun gedrag, Dit eindigde in de dood van de twee buren.

Het stel van 74 en 71 jaar had al meerdere keren bij hun onderburen geklaagd over het lawaai van de kinderen, zo schrijft de Oostenrijkse site Oe24. Op hun beurt waren de ouders van de kinderen het gezeur van hun bovenburen weer helemaal beu. Dus besloot de 41-jarige vader van het gezin zijn buren aan te spreen toen hij de bewoners op straat tegen het lijft liep.

IJZEREN STAAF

Uiteindelijk eindigde het conflict in een handgemeen, waarbij de vader uit woede zijn buren belaagde met een trappetje. Tijdens het gevecht wist hij ook een ijzeren staaf van straat te plukken waarmee hij op de bewoners insloeg, zo heeft de politie bevestigd. De bewoners kwamen hierbij om het leven.

 

SPIJT

De dader van het incident heeft inmiddels aangegeven spijt te hebben van zijn daden. „Het gaat om een liefdevolle vader die een onbesproken reputatie had. De jarenlange ruzie heeft hem zijn zelfbeheersing doen verliezen. Ik kan me inbeelden dat bij hem de stoppen doorgeslagen zijn”, zegt de openbare aanklagen tegen de Oostenrijkse site.