Center Parcs haalt Heinekenproducten uit ‘kinderkoffertje’

Vakantieparkgigant Center Parcs heeft besloten een welkomstpakket met daarin drie blikjes 0.0 van Heineken niet meer aan te bieden aan gezinnen. Een Britse vakantieganger was zó verbolgen over de aanwezigheid van de heinekenproducten in het ‘kinderpakket’ dat hij een klacht indiende.

 

Volgens Center Parcs Nederland is het welkomstkoffertje geen kinderpakket. ,,Het is een gezinskoffertje met  daarin verschillende sampels, waarvan de inhoud elke drie maanden verandert. Dit keer zaten er producten van Heineken in. Het koffertje is bedoeld voor het hele gezin, en niet alleen voor kinderen.”

Center Parcs begrijpt de verwarring rondom het vrolijk uitziende welkomstpakket: ,,Het wordt aangeboden bij de balie, en kinderen vinden het natuurlijk altijd leuk om cadeautjes te krijgen. Dus zullen het ook vaak kinderen zijn die het koffertje aannemen.” Ook de vormgeving van het kartonnen koffertje doet vermoeden dat het een cadeau is voor de jonge vakantieganger. Op de voorkant staan vrolijke plaatjes en achterop staat een kleurrijke kinderpuzzel met de tekst: ‘Speel het reiskofferspel’.

Reclame Code Commissie

De Britse Dan Cohen uit Londen was in ieder geval niet blij het met cadeau, dat tijdens het inchecken bij Center Parcs Het Heijderbos in Limburg aan zijn twee kinderen werd gegeven. Op Twitter doet hij zijn beklag: ‘Wie vindt het normaal dat twee kinderen dit soort cadeaus krijgen? Gaat dit niet in tegen alle reclamecodes?’ Uiteindelijk dient de Engelsman een klacht in bij de Reclame Code Commissie in Nederland. De RCC bevestigt de klacht van Cohen, en heeft de zaak in behandeling genomen.

Bij Center Parcs hebben ze inmiddels besloten de welkomstkoffertjes met daarin de producten van Heineken niet meer aan te bieden om ‘zo een vervelend gevoel bij ouders te voorkomen’. Het bedrijf gaat nu overleggen of ze de samenwerking met Heineken en vergelijkbare bedrijven stopzet wat betreft het aanbieden van sampels, of dat het baliemedewerkers gaat informeren dat ze de welkomstkoffertjes voortaan alleen maar aan de ouders aan mogen bieden.

Heineken Nederland komt later vandaag met een reactie.