Corendon zegt toch: bye bye de ballen boef

GOfun Partyvakanties, het jongerenmerk van reisorganisatie Corendon, heeft de samenwerking met rapper Boef toch opgezegd. Daardoor gaan diverse optredens van de rapper in het buitenland deze zomer niet door. Bij GOfun zijn de vrouwonvriendelijke uitspraken van Boef, die drie behulpzame vrouwen ‘hoeren’ noemde, slecht gevallen.

 

Vanwege de recente uitspraken van Boef lijkt het beide partijen beter om de samenwerking te staken

GOfun

,,Boef zou komende zomer op onze vakantiebestemmingen van GOfun optreden. Na een gesprek met Boef en zijn management hebben we in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking tussen rapper Boef en GOfun te beëindigen”, meldt de organisatie van jongerenreizen. ,,Vanwege de recente uitspraken van Boef lijkt het beide partijen beter om de samenwerking te staken.”

Gisteren zei Corendon-woordvoerder Dick Gussen niet blij te zijn met wat Boef gezegd heeft en hij nam er afstand van. ,,Maar hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en daarmee is de kous wel even af. Hij moet het natuurlijk niet nog een keer gaan zeggen”, zei hij toen nog.

GOfun organiseert partyvakanties naar bestemmingen als Chersonissos in Griekenland, Sunny Beach in Bulgarije en Lloret de Mar in Spanje. Gussen: ,,Wij regelen ieder jaar meerdere artiesten om op te treden tijdens de zomermaanden, waaronder dit jaar ook Boef.”

 

Rapper Boef tijdens de uitreiking van de XITE Awards 2017 in de Melkweg.

Rapper Boef tijdens de uitreiking van de XITE Awards 2017 in de Melkweg. © ANP Kippa

Boef kwam deze week in opspraak omdat hij in een video drie vrouwen, die hem tijdens de jaarwisseling een lift gaven, uitmaakte voor hoeren. Later maakte hij nog meer mensen boos toen hij alle vrouwen in korte rokjes en in clubs met alcohol hoeren noemde. Na veel ophef bood hij zijn excuses aan.

Ook muziekfestival Muze Misse in Oss heeft alsnog een streep gezet door het optreden van rapper Boef tijdens de editie van komende zomer. De organisatie van Muze Misse neemt na een worsteling afstand van de uitspraken van de rapper en gaat op zoek naar een vervanger, aldus een verklaring op Facebook.

Niet meer boeken

De rapper blijft wel welkom op grote festivals als Noorderslag en Paaspop. ,,We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij”, zei een woordvoerder van Noorderslag gisteren.

Qmusic-dj Mattie Valk en de Vlaamse dj Karolien Debecker weigeren daarentegen zijn muziek nog te draaien en CDA-Kamerlid René Peters riep eigenaren van clubs op om rapper Boef niet meer te boeken voor optredens.