Delftse coronapatiënte moet verhuizen uit studentenhuis

De Delftse studente die besmet is met het coronavirus, mag niet langer thuis in quarantaine. Ze is maandagmiddag naar een andere locatie verhuisd, omdat haar studio in een studentenhuis niet voldeed aan de richtlijnen voor isolatie van het RIVM.

Dat heeft de GGD Haaglanden bekendgemaakt. Hoewel de vrouw per ambulance naar haar nieuwe tijdelijke onderkomen is verhuisd, maakt ze het goed, aldus een woordvoerder. ,,Dit vervoer is alleen gebruikt om te voorkomen dat ze anderen kan besmetten, je kan natuurlijk niet even met de bus.”

Experts: ‘Corona-studente Delft deed alles goed
om besmettingen van anderen te voorkomen’

Gedurende de isolatie mag zij geen direct contact hebben met andere mensen; zij verblijft in haar eigen kamer, maakt gebruik van een eigen toilet en douche, draagt een mondkapje en voor haar maaltijden wordt gezorgd. Ze kan wel haar studie voorzetten, en dankzij een goed werkende wifi-verbinding wil de GGD ook verzekeren dat ze de tijd kan doorbrengen met bijvoorbeeld Netflix ‘bingen’.

Contactonderzoek

Uit het contactonderzoek zijn in haar omgeving, net als elders in de regio Haaglanden, nog geen nieuwe besmettingen gebleken. De vrouw nam direct maatregelen toen ze zich na vakantie in Italië niet lekker voelde,  en heeft in de periode dat ze besmettelijk was niet veel contact gehad met anderen. Het contactonderzoek dat in haar geval is gedaan, betrof een tiental personen.

Bekijk hieronder de reactie van burgemeester Marja van Bijsterveldt toen duidelijk werd dat de studente besmet is met het coronavirus.