Doodenge selfie houdt het internet in z’n greep echt he

ppOp het eerste gezicht is er niets aan de hand op de selfie die het internet in zijn greep weet te houden. Gewoon een lief koppel dat samen op de foto staat. Totdat je beter kijkt. De vrouw op de foto kijkt lachend in de camera, maar ze kijkt ook lachend in het weerspiegelende glas achter zich. Op z’n minst een beetje spookachtig.

Gezien? Inderdaad. In het glas zou je de achterkant van het hoofd van de vrouw moeten zien. Dat is niet het geval, ze lijkt twee gezichten te hebben. In tegenstelling tot haar liefje. Zoals Twitteraar @itsthemans terecht opmerkte: wat is hier voor duivels aan de hand?

BEZORGDE TWITTERAARS

De foto werd vorige week op de website 9Gag geplaatst. De Nederlandse jongeman heeft inmiddels al meer dan 16.000 retweets ontvangen van bezorgde Twitteraars die ook niet weten wat er aan de hand is.

Gelukkig komt een reageerder op 9Gag met een uitleg. „Deze foto is het resultaat van een camera met een ‘rolling shutter’”, legt oreo250 uit. Dat houdt in dat de camera niet alles tegelijk vastlegt, maar alles in kleine frames. „Als ze precies op het juiste moment haar hoofd draaide, krijg je dit resultaat.”