draagmoeder emile ratelband Ik ben al drie jaar en zeven maanden zwanger

Zwangerschappen zijn betoverend. Het idee dat er binnen negen maanden tijd een volledig nieuw leven ontstaat in de baarmoeder van een vrouw is even wonderlijk als prachtig.

De vrouw kwam langs in de show van Dr. Phil om te vertellen over haar extreem lange zwangerschap. Echter, uit de ontelbare zwangerschapstesten die ze heeft gedaan, blijkt dat ze helemaal niet zwanger is.

Verder heeft ze zich twintig jaar geleden laten steriliseren, wat het nog onwaarschijnlijker maakt. Ook aanvullende testen van medisch personeel geven aan dat er zich geen baby bevindt in haar buik.

Toch is de vrouw er “duizend procent” zeker van dat ze zwanger is. Naar eigen zeggen groeit haar buik langzaam, zijn haar borsten gevoelig en heeft ze stemmingswisselingen.

De expert die Dr. Phil heeft laten opdraven om Zona voor eens en altijd duidelijk te maken dat het echt niet zo is, gelooft ze niet. Hetzelfde geldt voor medische verklaringen voor haar groeiende buik, zoals diabetes.

Bizar genoeg is er nog een vrouw te gast geweest met een soortgelijk verhaal. Ook zij is ervan overtuigd dat ze zwanger is, al laten diverse onderzoeken zien dat het niet zo is.