Dronken yoga is een ding: alcohol maakt je flexibel

Het lijkt een vreemde combinatie, yoga en alcohol. Maar volgens een New Yorkse yoga-instructrice kun je er juist veel baat bij hebben. Daarom organiseert ze speciale ‘tipsy yoga’ lessen.

Lerares Eli Walker geeft de lessen in een ruimte waar ook een open bar te vinden is. Je mag hier zoveel wijntjes drinken als je wilt, maar het is wel de bedoeling dat je ook meedoet aan de yogales.

Walker begon met de les omdat ze merkte dat mensen in haar omgeving wel geïnteresseerd waren in yoga, maar zichzelf niet flexibel genoeg vonden. „Ik zou heel graag yoga proberen, maar ik doe het niet omdat ik niet flexibel ben of bang ben dat het er stom uitziet. Het leek mij wel leuk om van yoga een soort feestje te maken. Ik heb er een spel van gemaakt en hoop dat mensen zich er zo minder ongemakkelijk bij voelen”, aldus Walker volgens de New York Post.

EEN GLAASJE OP

Maar de alcohol heeft meer goede effecten op de les. Volgens Walker wurm je je gemakkelijker in die lastige pose als je een glaasje op hebt. „Een van mijn studenten zei dat hij zijn tenen normaal gesproken niet kan aanraken, maar als hij dronken yoga doet, lukt dat Dronken december:

Walker is overigens niet de eerste die de combinatie van yoga en alcohol op waarde weet te schatten. Zo worden er in Duitsland reizen georganiseerd onder het mom ‘bier yoga’.