Duizenden euro’s dwarrelen over straat na brand in flat Den Bosch

Naar schatting honderdduizenden euro’s dwarrelden over straat na een brand op de tweede verdieping van een flat aan de Klokkenlaan in Den Bosch. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Een vrouw is gewond naar een ziekenhuis gebracht.

De brand is waarschijnlijk gesticht in een woning op de tweede verdieping van de flat. Volgens de eerste berichten zou de vrouw van een balkon zijn gevallen. De politie heeft een aanhouding verricht.

Tien politieauto’s

De brandweer werd rond kwart over twee gealarmeerd, nadat er tien minuten daarvoor eerst een ambulance richting de flat ging. De politie was in groten getale aanwezig. Naar schatting stonden er zo’n tien politieauto’s.

Agenten hebben geprobeerd om zo veel mogelijk geld op te rapen. Volgens getuigen raapten ze zakken vol biljetten op. Het geld lag werkelijk overal: op het gras onder geparkeerde auto’s, in de struiken en op het dak van de ingang van de flat.

Politie was eerder bij de flat

Eerder op de avond was er volgens buurtbewoners al een incident in of bij de flat waarvoor de politie naar de Klokkenlaan moest komen. Het is onduidelijk of de twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Volgens de aanwezige politie zou de brand zijn aangestoken.

Het geld lag voor het oprapen.

Het geld lag voor het oprapen. © Meesters Multi Media/Bart Meesters

Het geld lag voor het oprapen.

Het geld lag voor het oprapen. © Meesters Multi Media/Bart Meesters