‘Eigenaar ontplofte supermarkt Leicester zelf verdacht van doodslag’

De Britse autoriteiten vervolgen drie mannen die zijn opgepakt na de zware explosie in Leicester. Het gaat onder meer om de eigenaar van de ontplofte winkel, bericht de krant Leicester Mercury. Het trio wordt verdacht van doodslag en brandstichting.

 

De ontploffing verwoestte afgelopen zondag een Poolse winkel en een bovenliggende woning. Zeker vijf mensen verloren het leven. De 33-jarige eigenaar Aram Kurd van de Poolse supermarkt zei eerder tegen journalisten dat hij tijdens de explosie in de winkel was. Hij vertelde op eigen kracht onder het puin vandaan te zijn gekomen, schrijft de lokale krant.

De politie arresteerde in de nasleep van de explosie vijf mannen, van wie er nu drie in staat van beschuldiging zijn gesteld. Zij verschijnen maandag voor de rechter. Twee anderen worden nog verhoord. De politie heeft het publiek opgeroepen niet te speculeren over de oorzaak van de explosie om het onderzoek niet in gevaar te brengen.

Eerder verschenen in de Britse media berichten dat de eigenaar een illegale stokerij in de winkel zou runnen, wat tot de explosie zou hebben geleid.