Eindhovense drugsbaas nu één van meest gezochte criminelen van Europa

De gezochte drugshandelaar Tommy van der S. (36) uit Eindhoven is vandaag met zijn volledige naam en foto op de site van Interpol geplaatst. De voortvluchtige Eindhovenaar staat ook op de lijst van ‘Europe’s Most Wanted’. Het vermoeden bestaat dat de man in Spanje verblijft en er mogelijk riant leeft.

Nu Van der S. op de site van Interpol staat, kunnen Nederlanders die in Spanje internetsites bezoeken een advertentie krijgen met een foto van Van der S.

Nationale lijst

De 36-jarige Van der S. werd eind vorige maand al op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. De man werd in mei 2017 veroordeeld tot negen jaar cel voor drugshandel, witwassen en mishandeling.

Hij was op dat moment voortvluchtig. Toen rechercheurs hem in september 2014 thuis wilden aanhouden, bleek hij te zijn vertrokken. Hij was gewaarschuwd door politiemol Mark M.

Spil in drugsnetwerk

Van der S. is volgens justitie de spil in een groot internationaal drugsnetwerk. Justitie vermoedt dat de Eindhovenaar – zoon van een van de bekendste namen uit de Eindhovense antiekwereld – vaak in Barcelona verblijft, maar mogelijk ook aan de Spaanse zuidkust in de omgeving van Malaga en Marbella.

De politie vermoedt dat de man af en toe naar Nederland komt en hier verblijft onder een schuilnaam. Ook de Spaanse politie is naar de man op zoek.

Wat doet Interpol?

Interpol is een internationale politieorganisatie die databases bijhoudt van gezochte personen, gestolen voorwerpen en allerhande opsporingsinformatie.

Op de website van Interpol staan portretten van tientallen ‘most wanted’ criminelen van Europa. Sinds de start van deze operatie in mei 2010 zijn al honderden arrestaties verricht.