Geen Coffeeshop in Spijkenisse

Nissewaard – Tijdens de vergadering van de commissie bestuur, afgelopen dinsdagavond, was inspreker Bas van Os, samen met zijn collega, helemaal uit Goes gekomen. Maar er komt geen Coffeeshop in Spijkenisse.

Hij maakt de commissieleden duidelijk hoe de coffeeshop Hi Life in Goes haar werkzaamheden met een duidelijk maatschappelijk betrokkenheid uitvoert. Hij geeft een paar voorbeelden: Alle klanten moeten zich legitimeren en boven de 18 zijn, de producten worden vooraf gecontroleerd, in het pand is een lounge ruimte waardoor er geen overlast voor de omgeving is. Bas van Os; “Daarbij zijn de goede contacten met het gemeentebestuur en -raad en zeker ook de politie vanzelfsprekend heel belangrijk.”

Filiaal

Tijdens zijn speech wordt steeds duidelijker; de Zeeuwse ondernemers een hebben een onderliggende bedoeling. Zij willen peilen of er een mogelijkheid is, om in Spijkenisse een filiaal van de coffeeshop te openen. Enkele jaren geleden is Green Spirit in het centrum van Spijkenisse, wegens overlast voor de omgeving, gesloten. Daarna is er door gemeentebestuur en politie een zero tolerance beleid gevoerd. De burgemeester: “Na de sluiting is er door de politie geen noemenswaardige verhoging in straathandel geconstateerd.”

Geen shop

Na een inventarisatieronde blijkt al heel snel, dat alle politieke partijen tegen het verlenen van een gedoogvergunning zijn. Dus hoeft er in de toekomst niet op de komst van een nieuwe coffeeshop, ergens in Spijkenisse, gerekend te worden.