Geen mondmaskers voor de bevolking, wel 42 miljoen € extra voor asielzoekers

Een mens zou er cynisch van worden. Terwijl iedereen ziet dat een miljard Chinezen met mondmaskers op het coronavirus onder controle krijgen, moeten de Vlamingen zelf mondmaskers in elkaar naaien. Het argument van corona-sceptici Maggie De Block en Marc -Pullover- Van Ranst (’t is maar een griepje) dat mondmaskers niet helpen is een afschuwelijk excuus om te camoufleren dat er gewoon geen mondmaskers zijn voor de bevolking. Natuurlijk helpen mondmaskers in de strijd tegen corona.

Dat minstens de ziekenhuizen en zorgverleners mondmaskers nodig hebben, dat konden Maggie en Marc niet ontkennen. Dus betaalde Maggie 3,5 miljoen euro aan een bevriend politicus met Turkse roots uit Temse. Weg geld en geen mondmaskers.

Om de prioriteiten voor de bevolking duidelijk te maken vroeg Maggie gisteren in het parlement een extra dotatie voor… asielzoekers.

We hopen dat Maggie ondertussen de verhalen al heeft gehoord van door corona besmette buitenlanders die naar hier reizen om hier opgenomen te worden in onze ziekenhuizen omdat de kwaliteit van de medische zorg in hun thuisland veel lager is. Er is toch geen controle aan de grenzen (dank u Maggie en Marc), dus rijden deze zieke mensen gewoon België binnen en gaan ze gewoon naar de spoedopname van een groot ziekenhuis. Het gaat hier zelfs niet om asielzoekers.

Het budget dat naar echte asielzoekers gaat is onder leiding van Maggie De Block geëxplodeerd. Het budget voor Fedasil bedroeg in 2018 262 miljoen euro. In 2019 verhoogde Maggie het budget met 150 miljoen tot 412 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2020 voegde Maggie daar nog eens 87 miljoen euro aan toe.

En gisteren 19 maart 2020 wilde Maggie er voor het tweede kwartaal 2020 nog eens 42 miljoen euro bijdoen.

Alsof het nog niet duidelijk is, de enorme bedragen die in asiel gestoken worden dragen NIET bij tot de ontwikkeling van dit land. Het verhogen van het budget voor asielzoekers in deze corona tijden is NIET de juiste boodschap, laat staan een te appreciëren, intelligente maatregel.