Gigantische ratten teisteren Amsterdam

020

Gezellige boel in onze hoofdstad. Ratten zo groot als katten teisteren de wijk Nieuwendam in Amsterdam-Noord. En dat is voor de tweede keer in relatief korte tijd. Brrrr!

Ratten zo groot als katten. Het is geen geintje. Al helemaal niet voor de inwoners van Nieuwendam, een wijkje in Amsterdam-Noord. Het enorme ongedierte loopt daar door de tuinen en over de straten. Schuw zijn ze absoluut niet,zo vertelt een 020  buurtbewoonster aan RTV Noord-Holland. ”Ze staan je gewoon aan te kijken. Ze vliegen gewoon voor je langs en ze kijken je aan van, ‘zo, ben jij hier ook?’ Ze zijn totaal niet bang.”

Middeleeuwse toestanden

De grote boosdoeners lijken de bewoners van Nieuwendam zelf te zijn. de Ratten komen op voedselresten af, die bewoners gewoon naar buiten flikker. Nou, daar ben je mooi klaar mee. Middeleeuwse toestanden in 020. Of zoals één bezorgde Amsterdamse het in gesprek met stadsomroep AT5 piekfijn uitlegt: ”Ze moeten gewoon de kolere krijgen met die kolerezooi.” De GGD en de gemeente stellen dan ook dat de bal bij de bewoners zelf ligt.