Gratis benzine voor ziekenhuispersoneel in Frankrijk

De Franse oliemaatschappij Total trakteert ziekenhuispersoneel in eigen land op gratis benzine. Het bedrijf wil hiermee een sympathiek gebaar maken in de strijd tegen het coronavirus.

Hoewel de oliesector momenteel op miljardenverliezen afstevent als gevolg van historisch lage olieprijzen en een sterke afname van het autoverkeer, heeft Total beslist om de medische wereld financieel een hart onder de riem te steken. Het bedrijf deelt in Frankrijk voor 50 miljoen euro aan brandstofbonnen uit. Directies van ziekenhuizen kunnen de bonnen aanvragen via een speciaal telefoonnummer en mailadres.  Verder doneert Total 5 miljoen euro aan het Pasteur-onderzoeksinstituut en andere gezondheidsinstellingen die de uitbraak van Covid-19 proberen te stuiten.

Ook in andere landen?

De gratis brandstof is voorlopig alleen voorbehouden aan Franse zorgmedewerkers, meldt Total. Al duiken er inmiddels ook in andere landen gelijkwaardige initiatieven op. Zo heeft Total inmiddels bevestigd dat de medische diensten in Marokko eveneens op gratis brandstof kunnen rekenen.