Haagse loverboy prostitueert een jaar lang een 15-jarig meisje

Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel geëist tegen een 19-jarige Hagenaar die een jaar lang een 15-jarig meisje tot prostitutie zou hebben gedwongen. Ook is hij verdacht van ontucht met het jonge slachtoffer.

 

De twee leerden elkaar in het voorjaar van 2016 kennen via een datingsapp. Daar wisselden ze gegevens uit en spraken met elkaar af. Na enkele dates bracht de jongen het meisje in de auto naar een plek die zij niet kende en dwong seks af, waartegen het meisje geen nee durfde te zeggen. Om het meisje later te kunnen chanteren, had hij de seks gefilmd.

De jongen dwong af dat het meisje voor zijn inkomsten ging betalen via seks met vreemden. Als ze dat niet deed, zou de jongen de seksvideo delen met haar ouders en vrienden. En dat wilde ze niet, waardoor ze een jaar lang werd uitgebuit.

Via datingapps bood het minderjarige meisje betaalde seks aan aan vreemden. Omdat ze overdag naar school moest, klom ze ’s nachts uit haar raam van haar ouderlijk huis om de vreemde mannen te ontmoeten en seks te hebben in de auto. Elke maand gingen op deze manier honderden euro’s naar de uitbuiter toe.

Uiteindelijk kwam deze zaak aan het licht doordat het meisje via de kindertelefoon naar een vertrouwenspersoon van haar school stapte.

Eis

Volgens de officier van justitie is bewezen dat de verdachte seks heeft gehad met het minderjarige meisje en ook dat hij haar voor financieel gewin heeft uitgebuit, wat juridisch wordt gezien als mensenhandel. Daarom eiste de officier zes jaar cel. Over twee weken volgt de uitspraak.