In 24 uur 30 personen overleden aan corona: dodental naar 136

In Nederland zijn nog eens 30 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het dodental staat nu op 136, zo meldt het RIVM zojuist in de dagelijkse update over de situatie in Nederland.

De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar. Het is de tweede dag op een rij dat er 30 doden te betreuren zijn door corona. In de afgelopen 24 uur zijn ook bijna tweehonderd mensen extra in het ziekenhuis opgenomen (geweest) met ernstige klachten als gevolg van het virus. In totaal gaat het nu om 836 mensen, gisteren stond de teller nog op 643.

Het aantal geregistreerde besmettingen is toegenomen van 2994 naar 3631. De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant. Het zijn er 1180. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418). Omdat vanwege een gebrek aan tests niet alle mensen met coronaverschijnselen getest worden, ligt het vermoedelijke aantal besmettingen vele malen hoger.

Op de afdelingen intensive care (ic) liggen nu zeker 285 patiënten. Dat is het laatste cijfer van de Nationale Intensive Care Evaluatie, die continu nieuwe informatie krijgt over de situatie in ziekenhuizen.

Sinds vorige week heeft de regering strikte sociale restricties ingesteld. Deskundigen verwachten dat eind volgende week de maatregelen zichtbaar kunnen worden in een afvlakking van de groei.

In onderstaand dashboard meer informatie over het verloop en de besmettingen per gemeente (klik in onze app halverwege de scrollbar om te scrollen):

Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt – om 15.00 uur om precies te zijn – en zijn afkomstig van het RIVM.