Inbrekers slaan toe terwijl oma overlijdt

Inbrekers sloegen gisteren toe in een huis aan de Abrikozengaarde in Zoetermeer, terwijl de bewoonster op dat moment overleed in een verzorgingstehuis. Nabestaanden zijn woedend. ,,Wie doet nu zoiets?’’

 

Wie doet nu zoiets?

Audrey

Wat een rustig en vredig afscheid had moeten zijn van hun 73-jarige moeder en oma, veranderde gisteren in een nachtmerrie voor de familie Diazoni. Terwijl de vrouw haar laatste adem uitblies in een verpleegtehuis, werd haar woning leeggeroofd. De familie, onder wie Zoetermeerder Patrick en zijn vrouw Audrey, is er kapot van. ,,Wie doet nu zoiets? Ze woonde al bijna veertig jaar in dat huis en er is nog nooit ingebroken. We hadden er juist veel energie in gestoken om op een goede manier afscheid te nemen. Opeens klapte onze hele wereld in elkaar”, aldus Audrey.

De 73-jarige vrouw leed al lange tijd aan longkanker. Afgelopen maandag werd besloten om haar rustig te laten inslapen door morfine toe te dienen. Gisterochtend overleed ze.

Toen de familie bij haar woning arriveerde om de laatste zaken te regelen, werd een grote ravage aangetroffen. ,,Het hele huis lag overhoop. Ze waren naar binnen gekomen door het glas in de voordeur eruit te snijden. Er was van alles meegenomen. En ze had niet eens spullen die veel waard zijn. Ze hebben persoonlijke spullen meegenomen die we aan haar kleinkinderen wilden geven. Zoals de trouwring van mijn schoonvader die acht jaar geleden is overleden. Dat kan nu gewoon niet meer.”

Laf

De familie hoopt vurig dat de daders gepakt worden. ,,Het moet dinsdag of woensdag zijn gebeurd. Maandag waren we namelijk nog in het huis. Misschien hebben de daders gemerkt dat er een aantal dagen geen licht brandde. Hopelijk heeft iemand iets gezien, want we zouden graag willen weten wie dit op zijn of haar geweten heeft. Dit is zo laf.