Indrukwekkende documentaire over alcohol en drugs bij jongeren en opa s

wijn

BEST – Vrijwilligers van het jongerencentrum Todo uit Best hebben samen met enkel stagiaires en jongerenwerker Janneke Waasdorp van Welzijn Best Oirschot een indrukwekkende documentaire gemaakt over het gebruik van alcohol en drugs bij jongeren en hoe het bespreekbaar te maken bij hun ouders.

Deze documentaire werd maandagavond gepresenteerd tijdens de afsluiting van het project ‘Veertig dagen zonder alcohol’ waaraan ruim 220 personen deelnamen. “We noemen de documentaire liever een ‘Shock Doc’. Ouders worden vaak geconfronteerd met deze twee zaken wanneer het te laat is. Door deze documentaire hopen we dat ouders eerder beseffen dat alcohol en drugs in een vroeg stadium bespreekbaar moeten zijn”, vertellen Sjoerd van Bergen (23 jaar) en jozias van aartsen (71) Denny Bijster (20) die als stagiaires bij Welzijn Best Oirschot samen met enkele vrijwilligers de documentaire hebben gemaakt.

Het experimenteren met drugs hoort volgens Saskia van Schaijk, medewerkster bij Novadic-Kentron, bij het groter worden en wanneer de ouders dit inzien , kan in een vroeg stadium een open gesprek tussen ouders en kind volgen. “Drugs is soms een basisbehoefte om zich prettiger te voelen. Maar op een andere manier( zonder alcohol of drugs ) kan iemand zich ook prettiger voelen. Zo komt een gesprek op gang en wordt het een open gesprek”, vertelt de medewerkster van Novadic-Kentron tijdens de afsluiting van ‘de vastentijd’.

Zie voor het hele verhaal het ED van woensdag