Jaar In Beeld: Patricia Paay over de zeik

In ons unieke bewaarnummer Jaar In Beeld 2017 – het scherpste en meest humoristische jaaroverzicht van Nederland, nu in de winkel – blikken we terug op het afgelopen jaar. De maand februari was de maand van Patricia Paay.

46 Seconden, langer duurt het niet. Patricia Paay (nu 68) zit op haar knieën in een groot leeg bad. Ze is naakt. Haar platinablonde haren zitten onverwoestbaar in model, de blauwe make-up op haar oogleden moet ze straks met een beitel verwijderen. Vóór haar gezicht verschijnt opeens een penis in beeld, horend bij de man die haar met zijn mobiele telefoon filmt. Ze opent haar mond. Niet om hem oraal te bevredigen, maar omdat ze “Dare!” heeft geantwoord op de vraag “Truth or dare?”

Balorige bui

Paay in het programma Linda’s Zomerweek: “Ik heb dat filmpje twee jaar geleden in een balorige bui met een exvriendje gemaakt, omdat ik nu eenmaal een type ben dat van uitdagingen houdt. Ik ben gek op dingen uitproberen en wil graag alles eten, proeven en ruiken…”

Programmamaker Jan Versteegh die naast haar zit: “Dat ‘alles proeven’ is niet helemaal goed gegaan.”

Paay vóór de plasseks: levenslustig, uitdagend, ondeugend, gevat en gek op de spotlights

Kinky bui

Patricia Paay speelt de hoofdrol in een plasseksfilmpje. Gewoon, omdat ze daar zin in heeft. Ze vindt het wel een opwindend idee, een vriendje dat over haar heen plast en filmt tijdens het legen van zijn blaas. “Je ziet jezelf nooit bezig als je seks hebt,” zegt ze. “Dus ik was weleens benieuwd.”Op Twitter

Plassen, filmen, terugkijken, misschien er samen smakelijk om lachen, nog een keer overdoen als het lekker is en daarna het filmpje weggooien, dat is ongeveer het plan. Gewoon iets geils in de privésfeer, niks meer en niks minder. Alleen bestemd voor twee paar ogen, die van haar en die van hem. Nou vooruit, misschien ook voor een paar anderen. Kan ze even appen als ze in een kinky bui is. Maar dat is het dan ook. Voor een select gezelschap, niet voor heel Nederland.

Opeens, als ze het bestaan ervan eigenlijk alweer vergeten is, verschijnt het filmpje op Twitter. Hoe precies en door wie, dat weet ze eigenlijk niet. Waarom kan iedereen het opeens zien? Heeft dat ex-vriendje…? Is zijn telefoon gehackt? Of wil iemand anders haar een oor aannaaien? Een boze zakenpartner? De buurman? Gewoon een sensatiebelust rukkertje dat niks beters te doen heeft?

Paay na de plasseks: teruggetrokken, snel ouder wordend en zo vol schaamte dat ze nauwelijks de straat op durft

GeenStijl

Het staat amper op Twitter of de mensen van website GeenStijl, wie anders, krijgen er lucht van. En juist die mensen, zo zijn ze dan ook weer, slaan groot alarm. ‘OPGEDOKEN OP INTERNET. PLASSEKSVIDEO PAAY,’ koppen ze. Met chocoladeletters. Omdat ze weten dat iedereen het wil zien. En iedereen ziet het ook. In woonkamers, kantines, kantoren, bij de bakker, de dokter, op straat, overal. Je wilt het eigenlijk niet zien, maar je kijkt toch. Ook op de redactie van Panorama.

“Volgens mij is ze het echt.”
“Oh, mijn god.”
“Gaat ie nou…” “Ja hoor!”
“Ze ziet er dorstig uit!”
“Wat doet ze nou, joh?”
“En hij!” “En het houdt gewoon niet op!”
“Hoeveel heeft ie wel niet gedronken?” “Zoveel zit er toch niet in een blaas, of wel?”
“Respect, hoor.”