‘Kate del Castillo wist niets van plannen omtrent El Chapo-interview’

Actrice Kate del Castillo was niet op de hoogte van het plan van Sean Penn om drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán te interviewen.

De actrice wist pas een paar minuten nadat Penn met de toen nog Mexicaanse voortvluchtige aan het praten was van zijn plan.

Bronnen vertellen aan TMZ dat Del Castillo zich sinds de onthullingen van haar mogelijke betrokkenheid bij de arrestatie van de drugsbaas “niet meer veilig” voelt.

Del Castillo hielp de acteur om in contact te komen met ‘El Chapo’. De actrice wisselde onder meer via Blackberry Messenger en nep-mailadressen informatie uit met de drugsbaas. Ze wist niet dat Penn samenwerkte met het blad Rolling Stone.

Film

De advocaten van El Chapo zochten contact met Del Castillo toen hij nog voortvluchtig was, omdat de drugsbaas graag wilde dat de actrice een film over zijn leven zou maken.

Vervolgens zou een bekende van Del Castillo, die op de hoogte was van dit contact, dit met Penn hebben besproken. De acteur wilde vervolgens mee naar El Chapo. Hier had ze op dat moment geen problemen mee, omdat een bekende filmacteur het project zou kunnen helpen.

Volgens bronnen rondom Penn is het onjuist wat Del Castillo stelt. “Ze wist van het Rolling Stone-interview vanaf het begin.” Zij stellen dat de actrice wist dat Penn niet geïnteresseerd was in de film en enkel meeging voor het interview.

Ontsnapping

Op 12 juli ontsnapte de drugsbaron uit een zwaarbeveiligde gevangenis. Hij werd op 9 januari gearresteerd. ‘El Chapo’ probeerde voor de arrestatie te vluchten door een rioolbuis toen de Mexicaanse politie bij hem binnenviel. Agenten konden hem uiteindelijk arresteren toen hij in een auto probeerde te stappen.

‘El Chapo’ stond aan het hoofd van het machtige Sinaloa-kartel dat sinds ongeveer 1990 geldt als het machtigste kartel in Mexico. Hij stond ooit op de lijst van miljardairs van het Amerikaanse zakenblad Forbes.