Kleurrijke prijzen voor Sylvana en familie Nouri

Sylvana Simons heeft zaterdag in de Amsterdamse Meervaart de prijs van de Kleurrijke Top 100 in ontvangst. De award wordt sinds een aantal jaar uitgereikt aan Nederlanders die zich inzetten voor en bijdragen aan een inclusievere samenleving. Afgelopen jaar werd de prijs nog gewonnen door Peter R. de Vries.

De misdaadverslaggever vindt dat zijn opvolger goed gekozen is. „Het is geweldig zoals jij zaken op de kaart zet. Hoe je opkomt voor gelijke behandeling en strijdt tegen racisme. Ondanks dat dit in bepaalde delen van de maatschappij, nog steeds veel weerstand oproept en niet zelden wordt belaagd, beledigd en besmeurd. En daarom is De Kleurrijke Top 100 ook nog steeds nodig.”

NOURI

Er werden ook andere prijzen uitgereikt. Zo kreeg de familie van Abdelhak Nouri een Hart Onder de Riem-prijs. „Omdat er na bijna vijf maanden toch nog aan m’n broertje wordt gedacht”, zo sprak een oudere broer van ‘Appie’. „Bedankt voor jullie gebeden en jullie steun. Ik zal deze award insjallah (bij Gods wil, red.) aan Abdelhak overhandigen en fluisteren in z’n oor dat ze hem niet vergeten zijn.”

Oud-international Khalid Boulahrouz overhandigde ze de steunbetuiging. „Je moet oprecht trots zijn dat je onderdeel uitmaakt van je familie, hoe jullie met de situatie zijn omgegaan, het geduld, de kracht, de hoop die jullie uitstralen. Ik denk dat jullie een voorbeeld zijn voor vele mensen, over de hele wereld, niet alleen in Nederland