Kritiek na opmerking CDA’er over Sylvana: ‘Allochtone azijnpisser’

Jos Verstegen, de vice-voorzitter van het CDA in Oss, veroorzaakt heel wat opschudding door Sylvana Simons een ‘allochtone azijnpisser’ te noemen. Ondanks de kritiek blijft hij bij zijn opmerking.

 

Verstegen tweette zondag dat hij het tv-programma Buitenhof bij hoge uitzondering zou overslaan. Hij had geen zin om naar het ‘nationale slachtoffer’ Sylvana Simons te kijken, die te gast was in de show. De CDA’er vroeg zich daarna af of er geen andere ‘allochtone azijnpissers’ te vinden zijn om een podium te gunnen.

ADVERTISING

Storm van kritiek

De berichten leidden direct tot een storm van kritiek. Iris van Dinther, tijdelijk fractieleider van de PvdA in de Osse gemeenteraad, noemde de tweets CDA-onwaardig. Anderen noemen de uitspraak ‘intolerant’. SP-raadslid Martijn Tonies vraagt zich af wat Verstegen bezielde om ze te schrijven.

Verstegen zelf is verbaasd over de kritiek. ,,Ik had niet zoveel heisa verwacht omdat ik een programma niet wil kijken”, reageert hij. ,,Zover ik weet is een azijnpisser gewoon een chagrijnig persoon. Iedereen die haar volgt kan beamen dat Sylvana dat soms is. En het woord ‘allochtoon’ gebruikte ik alleen maar omdat de uitzending ging over nieuwe partijen met een stevige immigrantenstempel.”

Wat grappig, ik kijk nooit Buitenhof maar nu juist wel. Heerlijk al die kritische vragen 🤔.

Misschien dat ik dan wat gemist heb, maar zijn er geen andere allochtone azijnpissers te vinden die ze een keer een podium kunnen geven? Waarschijnlijk niet, want ook de aanhang van @SylvanaSimons blijkt vaak gering te zijn.

Commotie

De tweet laat hij daarom gewoon staan. ,,Door deze commotie snap ik wel direct waarom mensen een nepnaam gebruiken”, zegt Verstegen. ,,Voor je het weet halen mensen je familie erbij. In het vervolg denk ik wel langer na voordat ik me zo in een discussie meng.”