Lil’ Kleine genoemd als opvolger van coach Anouk bij The Voice of Holland

De Nederlandse muzikant-acteur Lil’ Kleine (Jorik Scholten) wordt in de wandelgangen van Hilversum genoemd als mogelijke opvolger van rockchick Anouk als coach van de RTL4-talentenjacht The Voice of Holland. Anouk tekende in 2015 een contract voor twee seizoenen. Het huidige seizoen van de kijkcijferhit zou officieel haar laatste zijn.

Tom Tates

Anouk, eind vorig jaar tijdens de eerste liveshow van The Voice of Holland. © ANP
Of de 23-jarige Drank & Drugs-zanger daadwerkelijk Anouk (42) opvolgt, is nog niet door RTL4 en de producent van de show bevestigd. Het management van Lil’ Kleine was vanmorgen niet voor commentaar bereikbaar. Wel is al bekend dat met een aantal artiesten gesprekken worden gevoerd voor een mogelijke rol in The Voice. Volgende week, tijdens de finale van The Voice of Holland op 16 februari zouden het vertrek van mogelijke Anouk en haar opvolger bekend worden gemaakt, zo meldt Shownieuws op basis van geruchten die al een tijdje zouden rondzingen op het Mediapark in Hilversum.

Anouk begon in september 2015 (het zesde seizoen van de talentenjacht) met haar rol als The Voice-coach. In mei 2016 maakte de zender bekend dat de zangeres niet mee zou doen aan het zevende seizoen wegens de zwangerschap en geboorte van haar zesde kind. Om haar plek op te vullen werd Waylon als tijdelijke opvolger aangetrokken. Waylon zit er nog steeds, omdat Guus Meeuwis in februari 2017 liet weten al na één seizoen met zijn rol als coach bij The Voice te stoppen wegens een te drukke agenda. Meeuwis was de opvolger van Marco Borsato die van het tweede tot en met het zesde seizoen The Voice-coach was.

Team
Het coachteam van The Voice bestaat momenteel nog uit Anouk, Ali B. (inclusief het huidige al in totaal vijf seizoenen), Miss Montreal-voorvrouw Sanne Hans (seizoen 6, 7 en 8) en Waylon (seizoen 7 en 8). Waylon doet in mei voor Nederland met aan het Eurovisie Songfestival in Lissabon (Portugal). Hij maakt het nummer op 3 maart bekend. In de week voor de bekendmaking is de zanger vijf dagen achter elkaar te gast in De Wereld Draait Door. Daar laat hij de laatste vijf songs horen, waaruit de uiteindelijke keuze is gemaakt.

Op welke avond hij het gekozen nummer ten gehore brengt, blijft echter geheim. Omdat Waylon destijds werd aangetrokken als tijdelijke The Voice-coach kan het ook nog zijn dat hij vertrekt, en Anouk (mits ze heeft bijgetekend bij RTL4) juist blijft zitten. Lil’ Kleine zou dan de mogelijke opvolger van Waylon zijn.

Inmiddels zijn de kaarten geschud voor de grote finale van het huidige seizoen 8 dat volgende week vrijdag stopt. Gisteren, tijdens de halve finale waarin topfavoriet Kimberly onverwachts het veld moest ruimen, hebben Jim van der Zee, Demi van Wijngaarden, Nienke Wijnhoven en Samantha Steenwijk een plekje bemachtigd in de eindshow. De halve finale werd gisteren door 2,1 miljoen kijker bekeken.