Man met bom voor de deur: ‘Ik ben slachtoffer, geen crimineel’

OSS – De Ossenaar die woensdagmiddag een zelfgemaakt explosief voor zijn deur aantrof laat zich niet wegzetten als een crimineel. ,,Ik heb geen strafblad en sta elke dag om vijf uur op om te gaan werken. Ik ben slachtoffer en word ook nog zwartgemaakt, dat pik ik niet.”

De man reageert op verdachtmakingen van buurtbewoners die stellen dat de man zich met duistere zaken inlaat en gespuis naar de flat aan de Jakob Goldsmidstraat trekt. In augustus werd ook al een auto van de Ossenaar voor zijn huis in brand gestoken. Hij gaat vandaag aangifte doen van het explosief dat hij woensdag zelf voor zijn deur aantrof. ,,Ik dacht eerst dat het iets van vuurwerk was en wilde het opruimen. Mijn buurvrouw vertrouwde het niet en wilde dat ik de politie belde. Dat heb ik toen maar gedaan.”

De Ossenaar heeft een sterk vermoeden wie verantwoordelijk is voor het plaatsen van het explosief en de eerdere brandstichting. ,,En de politie weet dat ook. Ik hoop dat ze de dader snel oppakken.” Intussen worden er volgens de Ossenaar maatregelen genomen voor zijn veiligheid en dat van zijn buren aan de Jakob Goldsmidstraat.