Man steekt in op twee passanten in Eindhoven, beveiliger coffeeshop overmeestert verdachte

Twee mensen zijn zondag gewond geraakt bij een steekpartij op de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Dat gebeurde rond 16.00 uur op de stoep van het parkeerterrein. De beveiliger van coffeeshop Indian Dylan kon de man met het mes overmeesteren en overdragen aan de politie.

Volgens ooggetuigen liep de man op het plein te schreeuwen en stak toen onverhoeds in op twee passanten. De portier van de coffeeshop zag het gebeuren en heeft hem overmeesterd en vastgehouden. Vermoedelijk gaat het om een verwarde man.

,,Vroeger kwam hij wel eens in de coffeeshop, maar hij mocht hier niet meer binnen komen omdat hij altijd dronken was. Hij riep van alles, ook naar mij. Dingen als ‘ik ben helemaal alleen , ik heb niemand’,  maar ik kon er geen wijs uit worden”, zegt portier Gijs van de coffeeshop. ,,Daarna stak hij opeens in op twee mensen. Een werd in zijn bil geraakt en de ander bleek later steekwonden in zijn zij en zijn been te hebben. Ze zijn bij de coffeeshop naar binnen gestrompeld.”

Verdachte ook gewond

De twee gewonden werden in een ambulance behandeld en zijn na een controle naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte bleek bij aankomst op het politiebureau ook gewond te zijn. Hij is ook overgebracht naar het ziekenhuis en zal na behandeling teruggaan naar het bureau.

Steekpartij op het Karel de Groteplein (rotonde + plein in de Karel de Grotelaan) in Eindhoven.

Steekpartij op het Karel de Groteplein (rotonde + plein in de Karel de Grotelaan) in Eindhoven. © Bert Jansen

De politie doet onderzoek en hoort getuigen. Ook volgt er een sporenonderzoek.

Hulp van passanten

De beveiliger had graag eerder ingegrepen, voordat het uit de hand liep. ,,Maar je mag dan niks, zeker niet omdat ik niet eerder in de gaten had dat hij een mes had”, zegt hij. Toen hij eenmaal achter de man aanging, kreeg hij links en rechts hulp van andere passanten. ,,Ik sta ervan te kijken dat veel mensen willen helpen, ook  al loopt er iemand met een mes te zwaaien.”

Vervolgens ging hij op de man zitten, draaide zijn arm op zijn rug en hield zijn hoofd omlaag. ,,Hij stribbelde tegen, probeerde los te komen. Dus ik steek mijn nek uit en dan komen er toch mensen naar mij toe die vinden dat ik rustig aan moet doen met de man.”

‘Bij de coffeeshop gebeurt nooit wat’

Hij benadrukt dat het incident los staat van de coffeeshop. ,,Mensen denken al snel dat zo’n steekpartij met ons van doen heeft. Maar hier komen vooral heel relaxte mensen een jointje halen. Hier gebeurt nooit wat. Je kunt ook zeggen dat het opgelost werd dankzij de portier van de coffeeshop.”

Twee mensen zijn gewond geraakt bij een steekpartij in Eindhoven.

Twee mensen zijn gewond geraakt bij een steekpartij in Eindhoven. © Bert Jansen