McDonald’s zet roofvogels in tegen plunderen vuilnisbakken

Foto: ANP

Afval feestmaal voor kauwen en meeuwen

1000

3 uur geleden

ALBLASSERDAM – Het McDonald’s-filiaal in Alblasserdam zet Amerikaanse roofvogels in om een einde te maken aan de troep die meeuwen en kauwen veroorzaken. De vogels zijn gek op restjes weggegooide hamburgers en kipnuggets en wroeten regelmatig in de vuilnisbakken van het fastfoodrestaurant.

Roofvogelhouder Erik Snijder uit Nieuw-Lekkerland gaat de klus klaren. Samen met zijn woestijnhaviken moet hij de gulzige lekkerbekken afschrikken. „Alles ligt onder en die vogels moeten dat voorkomen”, laat Paul van Dijk van het filiaal weten. Van Dijk denkt dat de vogels voor een schone parkeerplaats zullen zorgen. „Ze zijn pas twee keer langs geweest, maar het gaat zeker nut hebben.”

Snijder en zijn roofvogels zullen twee keer per week bij de McDonald’s patrouilleren om ongenode gasten op afstand te houden. De vogelaar benadrukt dat de haviken geen gevaar vormen voor klanten van de bekende hamburgertent.

Het inzetten van roofvogels om andere vogels op afstand te houden, gebeurt vaker. De gemeente Utrecht gebruikte de dieren eerder om duivenoverlast in Overvecht te bestrijden.