Meisje deelt foto van oma’s eten in verpleeghuis en het internet is woedend

Er kunnen momenten zijn dat oudere mensen niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en het gezin niet het soort zorg kan bieden dat ze nodig hebben. Wanneer dat het geval is, kunnen we de mogelijkheid overwegen om ze in een verpleeghuis te plaatsen. Het is geen gemakkelijke beslissing en het is geen prettig gesprek met een ouder, maar soms moeten we ons gewoon voelen alsof ze zich in een veilige en geruststellende omgeving bevinden waar aan al hun behoeften worden voldaan.

Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat veel verpleeghuizen goed zijn voor de senioren die binnen hun muren wonen. Niets kan perfect lopen, maar wanneer het verplegend personeel samen met de patiënten individueel werkt en zorgzame, medelevende individuen zijn, kan het echt een verschil maken in hun leven. De realiteit voor veel senioren is echter dat ze niet in zo’n omgeving leven. Dat wordt duidelijk als een vrouw een foto deelt over wat ze in een verpleeghuis heeft gezien.

Toen deze vrouw de foto op Facebook plaatste, ging het viraal. Het was niet omdat mensen liefhadden wat ze zagen, maar omdat ze een hekel hadden aan wat ze zagen. Wat werd gepost was een foto van wat haar grootmoeder, de 79-jarige Mary Thompson ontving op de Claremont Parkway in Kettering, Northamptonshire, Engeland. Het zag ernaar uit dat ze een handvol bevroren friet en een plak ham kreeg. Ze was in het verpleeghuis om te herstellen van een operatie.