‘Militair opent vuur, veel doden in Thaise stad Korat’

Een Thaise soldaat heeft het vuur geopend op winkelend publiek in de stad Korat, ten noordoosten van hoofdstad Bangkok. Daarbij zouden volgens lokale berichten 12 doden zijn gevallen en een onbekend aantal gewonden.

De schietpartij zou nog gaande zijn en de schutter plaatst foto’s en video van de slachtpartij op social media. Daarin daagt hij de politie uit. Er zijn zeker 12 dodelijke slachtoffers, meldt de politie aan Thaise media. Ook is er sprake van dat de man in winkelcentrum Terminal 21 meerdere mensen, mogelijk 16, in gijzeling houdt.

Volgens de Bangkok Post heeft de schutter op een militaire basis een commandant en twee andere soldaten, onder wie een 63-jarige vrouw, gedood. De militair stal daarna een Hummer-legervoertuig en reed daarmee naar het winkelcentrum. Hij draagt militaire kleding en een helm.

Tijdens de rit naar het winkelcentrum in het centrum van Korat, ook bekend als Nakhon Ratchasima, schoot hij op inwoners van de stad. Hij plaatste live-video’s op Facebook van zijn daden en nam ook een selfie waarop hij te zien is met een geweer. De Facebookpagina werd kort daarna offline gehaald.

In een van de video’s zegt de man, geïdentificeerd als korporaal Jakrapanth Thomma, ‘uitgeput te zijn het schieten’. ,,Ik ben moe nu’’, klinkt het. ,,Ik kan mijn vinger niet meer bewegen.’’ De Thaise heeft het winkelcentrum afgesloten en maakt jacht op de schutter. Over het motief van de dader is nog niets bekend.