Nederland bloemen leggen bij de ingang van het stadhuis

De rechter heeft de demonstratie van 21 juni 2020 van viruswaanzin.nl op het Malieveld verboden. Natuurlijk is dit een zware inbreuk op onze grondrechten. De demonstratie was aan alle kanten goed voorbereid. Het Malieveld kan 75.000 mensen hebben. Onze opkomst stond op 10.000 mensen. Dat betekent voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden. VOLDOENDE!
De demonstratie ging over de noodwet, die op stapel ligt en de wijze waarop onze vrijheden, zoals ons samenzijn stapje voor stapje wordt ingeperkt. Zie dus ook deze demonstratie en de demonstraties in Utrecht, Maastricht en Amsterdam
Op 21 juni gaan veel mensen nu als alternatief door heel Nederland bloemen leggen bij de ingang van het stadhuis/gemeentehuis van hun gemeente. Zo ook in Amersfoort. De beoogde tijd is tussen 13:00 uur en 17:00 uur. Dit om uiting te geven aan het feit, dat de zuurstof uit onze democratie gezogen wordt en we de ambtenaren, raadsleden, wethouders, burgemeester en politie oproepen om niet aan de zijlijn te blijven staan toekijken hoe de democratie wegglijdt, maar om actief onze democratie te reanimeren. Voordat het te laat is. Uit liefde voor hun burgers. Vandaar die bloemen.
Wij nodigen u bij deze uit om hier verslag van te doen. Democratie is essentieel, niet alleen voor het functioneren van burgers, maar ook voor de media. Ook uw rechten staan op de tocht, want hoever mag u nu en straks nog gaan? Hoever kunt u nog invulling geven aan uw journalistieke vrijheid?