Nieuwe uitbater voor No Surrender-café? Gemeente weet van niets

DOORNENBURG – Hans Hartendorf dacht in juli het beruchte café aan de Kerkstraat in het centrum van Doornenburg te kunnen heropenen, maar de gemeente Lingewaard is resoluut: het blijft een jaar dicht.

 

Hartendorf zag het al helemaal zitten. De Beuningse exploitant van Eethuis en IJssalon Doornenburg wilde komende zomer ook het aangrenzende café aan de Kerkstraat in Doornenburg uitbaten. Met poolbiljarts en een groot gezamenlijk terras voor beide deuren. Maar de gemeente Lingewaard staat op haar strepen. „Met de eigenaar van het pand is afgesproken dat het voor één jaar gesloten blijft”, zegt een gemeentewoordvoerder.

Drankvergunning

Het café aan de Kerkstraat kwam vorig jaar negatief in het nieuws toen burgemeester Marianne Schuurmans de drank- en horecavergunning en de daarbij behorende exploitatievergunning introk. Daarmee wilde ze voorkomen dat het café het nieuwe clubhuis van de omstreden motorclub No Surrender zou worden. Ze deed dat, nadat zowel politie als gemeente sterke aanwijzingen kreeg dat uitbater Wilco Jagt leden van No Surrender had toegelaten tot het café.

Er is op dit moment geen enkele aanvraag bij de gemeente bekend

Woordvoerder gemeente Lingewaard

Geen aanvraag

Een nieuwe uitbater zou Doornenburg weer gezelligheid bieden. „Maar de burgemeester wil er wel zeker van zijn dat ‘de loop’ eruit is van verkeerde klanten”, zegt een woordvoerder. En daarom is voor een sluiting van één jaar gekozen; die termijn loopt pas dit najaar af. „Er is op dit moment geen enkele aanvraag bij de gemeente bekend.”

Heropening

Omdat een aanvraag voor een vergunning maanden in beslag neemt, ligt een heropening van het café deze zomer dus niet voor de hand. „We krijgen maar geen contact met de gemeente, zo loopt het inderdaad vertraging op”, zegt eigenaar Zafer Nurdogan van het Eethuis en IJssalon. „Maar we willen het ondernemingsplan graag presenteren in de hoop dat de burgemeester een uitzondering voor ons maakt.”