Onder de 18? Dan mag je niet meer eten in de KFC McDonald’s

96c4e9c626ff33a2c7674356bcdd5402-1456819935

Met alcohol drinken moet je wachten tot je meerderjarig bent. Hetzelfde geldt voor roken, autorijden, stemmen, het bezoeken van coffeeshop en zo meer. Voor de jeugd van Stoke-On-Trent is er echter een nieuwe regel bijgekomen: zij mogen zonder ouderlijke begeleiding niet meer de KFC betreden.

De maatregel is het gevolg van verschillende vechtpartijen met enkele tienergangs. Een nabij gelegen McDonald’s zou het besluit van zijn collega inmiddels gevolgd hebben, zo schrijft the Daily Mail. Voor beide is het de eerste keer dat ze een dergelijke maatregel moeten nemen.

,,De manier waarop deze jongeren zich gedragen tegenover het personeel is soms beangstigend”, zegt KFC-manager Liam Dalgarno. ,,Ik wil niet dat mijn mensen dat meemaken.”

GRATIS WIFI

Toch blijft er voor de jonge hongerige nog wel een optie, ze mogen wel take-away maaltijd ophalen in de KFC. Het zijn de tafels die echt verboden terrein zijn, want daar begint de onrust vaak. ,,Veel jongeren komen hier alleen vanwege de gratis WiFi”, zo legt Dalgarno uit.

De buurt Stoke-On-Trent wordt gezien als een van de meest asociale buurten van Engeland. In lijstjes over de ‘slechtste plaatsen om te wonen’ hoort de pottenbakkersstad traditioneel bij de top tien.