Opnieuw schoten gelost in centrum van Delft

Op de Beestenmarkt in Delft zijn vannacht schoten gelost. De politie is bezig met een groot onderzoek. Of de schietpartij te maken heeft met twee eerdere incidenten waarbij schoten gelost zijn en handgranaten tot ontploffing zijn gebracht, is onduidelijk.

De politie meldde de schietpartij omstreeks 04.50 uur, zo meldt calamiteitensite District 8. Mensen hadden meerdere knallen gehoord, maar aanvankelijk was onduidelijk waar de schoten precies gelost zouden zijn.

De omgeving van de Beestenmarkt werd afgezet met politielint, waarna een groot onderzoek startte. Op de Beestenmarkt werden meerdere kogelhulzen aangetroffen en in de ramen van accessoirewinkel Sisters werden kogelgaten ontdekt. Er wordt van uit gegaan dat deze veroorzaakt zijn door een automatisch wapen.

Handgranaat

Het is niet voor het eerst dat Delft wordt opgeschrikt door dit soort geweld. Op 8 mei werden er in de Peperstraat ook al schoten gelost met een automatisch wapen. Toen was de aanval gericht op coffeeshop The Future en zonnestudio Sunstyle, die flink beschadigd raakten door de kogels.

Op 17 mei was The Future voor de tweede keer doelwit van een aanslag. Dit keer werden er granaten tot ontploffing gebracht, waarbij de daders het ook op coffeeshop The Game in de Breestraat gemunt hadden.

Of de incidenten met elkaar in verband kunnen worden gebracht, is nog onduidelijk.