Papa scheert hoofd van dochter kaal als straf voor het pesten van klasgenoot met kanker

Hoe erg we ook willen geloven dat onze kinderen perfect zijn, de grimmige waarheid is dat geen van hen dat is.

Nu suggereer ik niet dat de meerderheid van de ouders hun werk niet doet – verre van dat – alleen maar dat de kindertijd heel leerzaam is, waarin vrijwel iedereen fouten zullen maken waar ze op zullen terugkijken en spijt van zullen hebben.

Wat misschien het belangrijkst is wanneer zulke dingen gebeuren, is misschien niet wat er werkelijk is gebeurd, maar eerder hoe het kind daarvan leert en verdergaat.

Precies om deze reden introduceren we het strafconcept al vroeg: een kind doet iets verkeerd en wordt gedwongen de consequenties van de handeling te dragen. Het leert hen een eenvoudige les en hopelijk doen ze dat niet nog een keer.

Natuurlijk kunnen straffen variëren, variërend van een metaforische klap op de pols tot methoden die het aanstootgevende kind waarschijnlijk niet zal vergeten.

Hoe dan ook, de keuze van één vader voor zijn dochter zit zeker in de laatste van die twee categorieën.

Ze werd gepakt toen ze grapjes maakte over een andere student op school die al haar haar had verloren aan chemotherapie.

Toen haar vader erachter kwam, was hij alles behalve blij om te horen hoe zijn dochter hiermee om ging.

Hij besloot stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat ze het nooit meer deed. Hij scheerde haar hoofd kaal, zodat ze zou weten hoe het voelde om in de schoenen van haar klasgenoot te staan.

Het is onnodig om te zeggen dat zijn manier van handelen online heel wat kritiek heeft getrokken, maar dat doet hem niks. Integendeel, hij vertelde CafeMom dat hij denkt dat het een perfect acceptabele reactie is.

Hij vertelde ook aan CafeMom dat zijn dochter met de ex-vriend van het andere meisje ging dat bijdroeg aan het drama dat zich afspeelde.

‘Ze hadden ruzie in de klas over een domme tienerroddel over het vriendje van mijn dochter. Op een gegeven moment vertelde het andere meisje hoe het vriendje van mijn dochter haar gewoon voor seks gebruikte (dit was eigenlijk een grote schok voor me omdat ik geen idee had dat ze seksueel actief was) en noemde mijn dochter een slet.

Bekijk hieronder de aanpak van de vader op zijn pestende dochter: