Politie beëindigt ‘coronafeestje’ in kleedkamer op sportpark Veerse Poort

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een kleedkamer op sportpark Veerse Poort in Middelburg een feestje beëindigd. Elf jongens krijgen in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) een passende straf.

Tijdens hun surveillance zagen agenten een aantal fietsen staan op het sportpark. De politie besloot poolshoogte te nemen vanwege het verbod op samenzweringen. Uit één van de kleedkamers hoorden agenten luide muziek en harde stemmen komen.

De aanwezigen op het feestje zongen onder andere ‘quarantaine, quarantaine’, dus het had er alle schijn van dat zij op de hoogte waren van de huidige situatie en de geldende maatregelen.

Vervolgens klopten de agenten aan op de deur en maakten duidelijk wie er voor de deur stond. Meteen ging de muziek uit en de stemmen verstomden. Het bevel om de deur te openen werd meerdere malen genegeerd. Een sleutelhouder werd gebeld en uiteindelijk hebben de agenten de deur kunnen openen.

In de kleedkamer bevond zich een elftal jongens tussen de zeventien en twintig jaar uit Middelburg. Het wordt hen onder andere verweten dat zij willens en wetens de geldende noodverordening hebben overtreden en zo een risico voor de gezondheid van zichzelf en anderen hebben genomen. De politie gaat in overleg met het Openbaar Ministerie een passende straf bepalen.