Politie deelt 25 bekeuringen uit in Arnhem om samenscholing aan de Rijn

Politie en handhaving hebben zaterdagavond 25 mensen bekeurd vanwege een samenscholing aan de Rijnkade in Arnhem, meldt burgemeester Ahmed Marcouch op Twitter. Eén persoon is aangehouden voor belediging.

Zaterdagavond kwamen tientallen auto’s bijeen op de afgesloten Onderkade van de Rijnkade in Arnhem, bevestigt een woordvoerder van de politie aan NU.nl. Daar hielden ze zich bovendien niet aan de toegestane snelheid.

Toegang tot dit deel van de kade is sinds vrijdag beperkt vanwege maatregelen tegen het coronavirus. Na het vaststellen van de samenscholing, zetten politie en handhaving volgens de woordvoerder alle toegangswegen tot de kade af. Hierop werden alle inzittenden van auto’s die het terrein verlieten, bekeurd. Een deel van de aanwezigen wist volgens de woordvoerder te ontkomen. Eén persoon is aangehouden voor belediging.

Samenscholing Arnhem: man wordt aangehouden voor belediging

Samenscholing Arnhem: man wordt aangehouden voor belediging

Marcouch: Gaat om grote groep idioten

Mensen die met drie of meer personen bijeenkomen op straat en geen 1,5 meter afstand houden, riskeren een boete van 390 euro. “Wij roepen mensen op: doe dat gewoon niet. Dat scheelt geld én gedoe. Het gaat niet alleen om je eigen veiligheid, maar ook om die van anderen,” zegt de woordvoerder.

Burgemeester Marcouch haalde op Twitter hard uit naar de samenscholers en noemt hen “een grote groep idioten”.