Politie is al 50 jaar in koers

paard

ARNHEM/NIJMEGEN – In de 3 dagen dat de Giro d’Italia Gelderland doorkruist, rijdt er veel meer over het parcours dan 198 wielrenners: ploegleiderswagens, cameramotoren, verkeersregelaars, reclamewagens, in totaal zo’n 200 voertuigen.

30 politiemotoren leiden dat in goede banen.

Parcours
Alles wat op het parcours gebeurt, is de verantwoordelijkheid van Marius Wind. Hij is commandant van de Unit Motorondersteuning van de Landelijke Eenheid van de nationale politie. Zijn eenheid houdt zich bezig met het begeleiden van sportevenementen en VIP’s.

Amstel Gold Race
Wind: “We hebben al bijna 50 jaar ervaring met het begeleiden van wielerkoersen. Jaarlijks doen we de Amstel Gold Race, we begeleiden de Eneco Tour, hebben vorig jaar de Tour de France begeleid. En dit is de 3e keer dat we de Giro in Nederland begeleiden. Met de voorbereidingen zijn we in augustus 2015 begonnen.”

Helikopter
Tijdens de Giro vormt de politieleiding een Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden (SGBO). Daarbinnen is Hans Bijkerk als commandant Mobiliteit verantwoordelijk voor alle verkeersbewegingen – ter land, ter zee en in de lucht – in en rond de koers. Bijkerk: “We coördineren de inzet vanuit Hengelo. Daar komt alle informatie binnen. In koers maakt een videowagen beelden van het parcours. Ook krijgen we beelden van onze eigen helikopter.”

Reclamekaravaan
Wind legt uit hoe de politie de koers begeleid: “Helemaal voorop rijdt de kopmotor. Die bepaalt waar we naar toe gaan. Daarna volgt de reclamekaravaan. Daarvoor rijdt een Volvo van ons als videowagen. Daarna een gat van een half uur. Dan volgt de wedstrijd.”