POLITIE WOEST OP JEBROER OM WEGMISBRUIKERS-VIDEOCLIP

De nieuwe videoclip van rapper Jebroer waarin hij een fragment van Wegmisbruikers naspeelt met daarin acteurs in politieuniformen kan niet op de goedkeuring van de politie rekenen.

De politie heeft inderdaad toestemming gegeven om hun spullen en auto voor de clip beschikbaar te stellen, maar hier waren wel enkele voorwaarden aan verbonden. Deze afspraken zouden echter geschonden zijn in de clip Polizei. De bewuste clip is inmiddels meer dan 360.000 keer bekeken.

WEGMISBRUIKERS

Woensdag werden de beelden verspreid op sociale media, er werd gedaan alsof het een echt fragment uit de SBS6-serie was. Maar dit bleek niet het geval te zijn. Toch lijkt het net echt door de manier waarop de video gemonteerd is. Aan het begin lijkt er weinig aan de hand, los van het feit dat Jebroer wat cameraschuw lijkt te zijn.

Als hij de cameraploeg ziet, verandert de sfeer. Er volgt een hevige woordenwisseling en de rapper besluit het gaspedaal in te drukken. Daarna wordt hij achtervolgd door de politiebolide. Na een wilde achtervolging waarbij meerdere verkeersregels overtreden worden, moet de artiest zich gewonnen geven. Op het dak van een parkeergarage wordt hij uiteindelijk ingerekend.

#JEBROER4LIFE

@Jebroer

GEWOON TRENDING 4 HOOR HELEMAAL TOP

Jebroer – Polizei [Opgepakt bij Wegmisbruikers!?] https://youtu.be/Gcee1gmJVQk  via @YouTube

See #JEBROER4LIFE’s other Tweets

HALT POLITIE

De politie is absoluut niet te spreken over de inhoud van de clip en de wijze waarop agenten in de video worden neergezet. Voor de clip werden zij benaderd door de producent van de rapper om een aantal uniformen en wagens te gebruiken. Hier werd toestemming voor gegeven, maar er mocht bijvoorbeeld geen beledigende taal geuit worden daarnaast mocht de auto niet op de openbare weg komen. Wat in de clip overduidelijk wel gebeurt.

Een woordvoerder van de Nationale Politie meldt aan de NOS dat het imago van hen is geschonden met deze clip omdat de verkeersveiligheid in het geding is gekomen. Jebroer ging weliswaar viraal met de clip en laat via Twitter weten hier behoorlijk verheugd mee te zijn. Toch kan alles een naar staartje krijgen. Hierbij wordt gekeken of er juridische stappen worden genomen, ook zal er een onderzoek worden ingesteld waarin de overtredingen op een gedetailleerdere wijze in kaart worden gebracht. Het management van Jebroer zal maandag spreken met de politie en met een verklaring komen.

Het is niet de eerste keer dat Jebroer in opspraak raakt. Met zijn nummer Kind van de Duivel zette hij behoorlijk wat kwaad bloed bij gereformeerde gemeenschappen. Enkele optredens van hem werden in 2017 om deze reden geannuleerd.