Postcode Loterij-Gaston aan de deur bij Henk Schiffmacher

Henk Schiffmacher (66) en zijn vrouw Louise zijn in de prijzen gevallen bij de Postcode Loterij. Gaston Starrreveld mocht vandaag in Amsterdam een miljoen uitreiken en belde voor het eerst van zijn leven bij een bekende Nederlander aan.

 

In een video die door de Postcode Loterij via Facebook is verspreid, is te zien hoe Gaston bij de winnaars langsgaat. Na een praatje ontvingen Henk en zijn vrouw Louise een cheque ter waarde van 178.571 euro. ,,Holy shit”, reageerde de tattookoning, die zich direct afvroeg of de belasting er nog van afgaat. ,,Fantastisch! Wauw! Hoe komen jullie aan die rare rekenpartij?”

Volgens Gaston spelen de Schiffmachers met een maximaal aantal kanjerpunten mee. ,,Je hebt vijf loten. We zijn vandaag 500.000 euro aan het verdelen. Met de verdeelsleutel in jouw postcode komt het uit op dit bedrag.”

Louise reageerde dankbaar. ,,Ik ben echt heel blij, want het is allemaal niet even gemakkelijk geweest.” Henk werd in maart ontslagen uit het ziekenhuis nadat hij was opgenomen met hartproblemen. Zijn theatertour werd tijdelijk stilgelegd.

Het gewonnen geld wil Schiffmacher uitgeven aan de realisatie van een Tattoo Museum.