Project X-feest in Oud-Vossemeer op het nippertje voorkomen’

NOVUM79:PORJECTX HAREN:HAREN;21SEP2012-facebook feest projectX verloopt voorals nog gemoedelijk. Er verschijnen steeds kleine groepjes op de stationsstraat in haren. Novum/r/str.RDegenhart

OUD-VOSSEMEER – In Oud-Vossemeer is woensdagavond een ‘Project X-feest’ voorkomen. Dat zegt de gemeente Tholen. Een inwoner van het dorp wilde een feestje organiseren voor vrienden, maar de uitnodiging verspreidde zich razendsnel via sociale media.

Onrust en verstoring
De vele aanmeldingen voor het feest in een woning aan de Duivekeetseweg waren voor de inwoner van Oud-Vossemeer aanleiding om de politie in te schakelen. In overleg met de gemeente Tholen is de politie aan de slag gegaan om ‘onrust en verstoring van de openbare orde’ te voorkomen.

Tientallen bezoekers
Op woensdagavond waren op verschillenden plekken in het dorp agenten aanwezig. Ongeveer honderd personen kwamen daadwerkelijk naar Oud-Vossemeer voor het ‘feest’. Zij zijn allemaal door de politie naar huis gestuurd. De avond is volgens de politie verder rustig verlopen.

Project X
Volgens een woordvoerder van de gemeente Tholen heeft de politie een ‘tweede Haren’ voorkomen. Daarmee verwijzen ze naar het Facebookfeest Project X op 21 september 2012 in het Groningse dorp Haren. Het begon met een uitnodiging voor een verjaardagsfeest van een meisje op de sociale media, maar mondde uit in een bijeenkomst van duizenden jongeren en rellen.