PvdA: No Surrender schuld van Dominique Weesie en Powned

Omdat Dominique Weesie van publieke omroep Powned (NPO) een succesvolle documentaireserie maakt over motorclub No Surrender vindt PvdA-politicus Attje Kuiken het noodzakelijk de politiek nu ineens te laten bemoeien met de onafhankelijkheid van de NPO. Volgens het PvdA-Kamerlid maakt Powned met hun succesvolle internetdocumentaire Captain Henk ‘reclame’ voor de als crimineel te boek staan de motorclub, zo meldt de Telegraaf. Volgens Kuiken maakt Powned reclame voor No Surrender en “werkt deze serie mee aan de romantisering van No Surrender”.  No Surrender-voorman Henk Kuipers werd dinsdag opgepakt op verdenking van diverse ernstige misdrijven.

Ook CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg vreest dat ‘de media’ zich voor het karretje van dergelijke criminelen laten spannen en maakt zelfs een vergelijking met Zuid-Amerika: “Daar zag je ook dat de misdaad allerlei positieve dingen richting de samenleving deed zodat ze aardiger werden gevonden en makkelijker hun gang konden gaan”.

De documentaire van Powned wordt alleen uitgezonden op internet, dus niet via een NPO Staatstelevisiekanaal, en bereikt alleen al via Facebook anderhalf miljoen kijkers per aflevering.

50 jaar VARA propaganda

Het is opmerkelijk dat Kamerleden zich plotseling inhoudelijk met televisieprogramma’s van de NPO wensen te bemoeien. Voorheen lieten politici altijd weten zich niet met de NPO te mogen bemoeien en dat de burger er op moet vertrouwen dat de NPO onafhankelijk opereert.

Ondanks steeds luidere kritiek op de NPO uit de samenleving zien politici het doorgaans niet als hun taak inhoudelijk op NPO-programma’s te reageren. Zelfs meer dan 50 jaar van stevige linkse VARA-propaganda en indoctrinatie via de NPO blijft nog altijd angstvallig onbesproken.