Rapper Boef na ‘hoeren-uitspraak’ niet meer welkom op festival Oss

Het Osse muziekfestival Muze Misse heeft er toch voor gekozen om het optreden van rapper Boef tijdens het festival af te blazen. Eerder liet de organisatie weten dat de vrouwonvriendelijke uitlatingen van Boef Muze Misse in een lastig parket brachten.

 

Muze Misse wilde geen streep door het optreden zetten, al was het maar om zijn jonge fans niet teleur te stellen, verklaarde organisator Penny Klamer. ,,Wij zijn hier natuurlijk helemaal niet blij mee. Muze Misse is een echt familiefestival en dit soort domme acties geven een heel negatieve uitstraling.” Nu heeft de festivalorganisatie contact gezocht met het management om vervanging door een andere artiest te bespreken. ,,Muze Misse hoopt daarmee een passend alternatief te bieden voor de fans die wij nu moeten teleurstellen”, laat de organisatie weten via Facebook.

Boef bestempelde drie behulpzame vrouwen afgelopen weekeinde als ‘kechs’, oftewel hoeren. De vrouwen gaven de rapper met panne een lift naar een optreden. Volgens Boef deugen vrouwen die ’s nachts alleen op pad gaan en alcohol drinken niet. Later betuigde hij spijt. Hij weet zijn uitspraken aan alcoholgebruik. Het nam de storm van verontwaardiging niet weg.