Rechtbank buigt zich over hoger beroep Ratelband

  • Emile en zijn ex-vrouw Moon.

    Emile en zijn ex-vrouw Moon.

     

De rechtbank in Den Haag buigt zich vanmiddag over het hoger beroep dat Emile Ratelband (67) eerder dit jaar aantekende tegen een boete die de positiviteitsgoeroe kreeg voor mishandeling van zijn ex-vrouw Moon van Buuren.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand geëist tegen Ratelband.  Volgens het OM is bewezen dat hij zijn ex-vrouw iets heeft aangedaan. De rechter stelde echter in februari dat Ratelband zijn vrouw weliswaar schopte, maar niet sloeg. Voor het schoppen moest hij haar een schadevergoeding van 750 euro betalen. Tegen die uitspraak ging hij in eerste instantie niet maar later wel in hoger beroep. 

Ratelband zou zijn toenmalige echtgenote, met wie hij in 2013 in een vechtscheiding was verwikkeld, hebben bedreigd met de woorden: ,,Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan. Ik laat je kapot schieten.” Ratelband ontkent nog altijd zijn ex-vrouw iets te hebben willen aandoen. ,,Ze is een dossier tegen me aan het opbouwen zodat ik onze kinderen niet meer mag zien. Het is niet meer dan een strategie”, zei hij eerder dit jaar. 

De twee voormalige echtelieden hebben al zeker drie jaar slaande ruzie over met name hun kinderen Royce en Emilio. Vorig jaar zei hij daarover: ,,Ik ben alleen maar goed voor het betalen van alimentatie. En ze wil steeds meer hebben. Maar de afspraken over het zien van de kinderen, komt zij zelden na. Ik heb inmiddels als zeven keer een kort geding aangespannen en steeds word ik in het gelijk gesteld. Dan staat ze bij de rechter en zegt heel braaf: ‘natuurlijk mogen de kinderen hun vader bezoeken’. Maar als het puntje bij paaltje komt, sta ik voor een dichte deur.”