Satudarah-baas Boer zit weer vast

Een onrustige wintersport voor de motorclubleider, die op de Nationale Opsporingslijst stond.

Michel Boer had zich misschien iets anders voorgesteld. In plaats van nog wat dagen te genieten van de wintersport heeft de Oostenrijkse politie hem nu tóch vast gezet.

Osnabrück

Boer werd afgelopen maandag op borgtocht vrijgelaten, nadat hij twee dagen eerder was gearresteerd op de skipiste in Gerlos. De rechter in het nabijgelegen Osnabrück bepaalde na Boer’s advocaat te hebben aangehoord, dat een borgtocht een passende maatregel zou zijn. Boer betaalde 30.000 en hoefde niet langer in hechtenis te blijven. De bepaling gold wel dat hij het land (Oostenrijk) niet zou verlaten.


De voortvluchtige Satudarah-oprichter Michel Boer moet opdraaien voor de kosten van het afvoeren van zijn, door de politie, afgeschoten honden. De twee dieren werden op 8 november tijdens een inval …

Hotel

Inmiddels hebben Nederlandse autoriteiten erop aangedrongen de Satudarah MC-oprichter toch weer vast te zetten. Boer zou weer zijn teruggekeerd naar Gerlos en zich daar in een hotel hebben laten inchecken. Het zat Nederlandse opsporingsambtenaren niet lekker dat de voortvluchtige man er zo ‘makkelijk’ vanaf was gekomen. Bovendien bestond er nog steeds vluchtgevaar.

Boer, tweede van rechts met enkele andere bestuursleden van de MC.

Bestuursleden

Het OM klaagt Boer aan voor het leiding geven aan een criminele organisatie. De Satudarah-leider is de afgelopen jaren bij diverse onderzoeken in beeld gekomen. Naast dat hij nu vast zit, zitten er vier andere bestuursleden van de MC met Molukse wortels vast, waaronder de pas gearresteerde penningmeester. Justitie is bezig met een procedure om Satudarah verboden te krijgen.