Seks maar ‘moeilijk’ voor millennials.

12Bij veel jongeren wil het niet zo vlotten tussen de lakens. Jongens en meisjes tussen de 16 en 21 jaar bereiken het puntje op de i niet, hebben last van angsten, of vinden seks gewoon “moeilijk”. 

Een derde van de ondervraagde mannen en vrouwen in Groot-Brittannië heeft op z’n minst last van één van bovenstaande problemen, schrijft The Guardian.

Vrouwen hebben vooral moeite met klaarkomen, terwijl mannen het paard vaak té snel over het hek jagen. Ongeveer één op de tien dames vindt seks überhaupt niet plezant, en negen procent houdt pijn over aan copulatie. Nog zo’n 8,5 procent kampt met een oncomfortabele droge vagijn op het uur U.

Los van de mannen die hun zaakje te snel legen, kan 8,3 procent helemaal niet klaarkomen. Daarnaast ervaart 7,8 procent regelmatig een faalpaal, en acht procent wordt niet warm of koud van seks. Over het algemeen blijkt dat bijna dubbel zoveel vrouwen veel minder van seks genieten dan mannen. Ook hebben ze meer angsten en worden ze minder snel geil. Eén op de vijf vrouwen heeft überhaupt geen interesse in seks.

Zelfde problemen als ouderen

De conclusies zijn gebaseerd op 1.875 seksueel actieve en 517 seks-inactieve respondenten tussen de 16 en 21 jaar oud. Hoofdonderzoeker Kirstin Mitchell schrijft in het onderzoek, Natsal-3 genoemd, dat de problemen die oudjes bij de daad hebben, ook bij de jongere generatie voorkomen.

“Als we de seksuele gezondheid onder Britten willen verbeteren, moeten we ze al in de start van hun seksuele leven zien te bereiken. Anders beschadigen een gebrek aan kennis, schaamte en angst het seksuele genot en hun relaties voor de rest van hun leven”, aldus Mitchell.