‘Spaanse politie rolt Nederlandse drugsbende van zware criminelen op’

De Spaanse politie heeft een vermeende Nederlandse criminele organisatie opgerold die zich bezig zou houden met drugshandel in Alicante. De vier Nederlanders (tussen de 44 en 56 jaar oud) werden gearresteerd wegens het bezit van meer dan 100 kilo marihuana, 550 wietplanten, een vuurwapen en sommen geld.

Na contact met de Nederlandse politie bleek volgens Spaanse media dat een van de arrestanten verdacht wordt van betrokkenheid bij drie moorden in Nederland. Een ander zou lid zijn van een ,,zeer gevaarlijke” motorbende. De Nederlandse politie kon daar nog geen commentaar op geven.

De politie kwam de bende op het spoor na een inval in een cannabisclub in de stad, waarbij de verdachten betrokken waren. Na identificatie van de Nederlanders, nam de Spaanse politie contact op met haar Nederlandse collega’s om hen op de hoogte te stellen.

Uiteindelijk hield de Spaanse politie een aantal woningen in de gaten en werden de Nederlanders gearresteerd toen zij één van de huizen verlieten met 266 gram marihuana op zak. De politie deed daarna huiszoekingen in vier woningen: twee in Alicante en twee in L’Alfàs del Pi. Daarbij werden de wietplanten, het vuurwapen en nog meer marihuana gevonden. Ook troffen agenten 20.000 euro aan contanten aan.

De vier mannen zijn aangeklaagd voor drugshandel, lidmaatschap van een criminele organisatie, fraude en illegaal wapenbezit.