Stomdronken Dave Roelvink reed met 180 km over de ring

De BN’er betuigt spijt voor de rechtbank, waar hij vandaag moet voorkomen voor rijden onder invloed.

DOOR: MARTIJN HAAS

Dave Roelvink had een drukke dag, die 18e augustus dat de politie hem van de weg trok in zijn Mercedes, nadat hij was aangehouden wegens rijden onder invloed. ’s Middags had hij een gig als DJ, ’s avonds weer. Ondertussen had hij geprobeerd zichzelf een beetje op te lappen. Want ja, hij had wel een paar borrels op.

Fans

Pers en publiek waren vandaag in grote getale aanwezig bij de behandeling van de politierechter-zaak Roelvink aan de Amsterdamse rechtbank. Zelfs fans van de artiest waren aanwezig, evenals zijn manager.

Onverstaanbaars

Hij was een beetje dom geweest. De zoon van zanger Dries Roelvink werd in augustus door de politie aangehouden nadat hij eerst midden in de Coentunnel stopte en iets volkomen onverstaanbaars naar een motoragent riep. Kort erna parkeerde hij op de vluchtstrook, en zou hij agressief tegen de politie zijn geweest. Zo lam als een mandje.

Hij bleek twee en een half maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken, zo constateerde de politie na een blaastest.

Glaasje water

Roelvink legde vandaag – en ook al eerder bij de politie – uit dat hij die dag ’s middags een optreden had gehad. Hij had geprobeerd de borrels die hij daar op had te blussen met een broodje en een glas water. Daarna ging hij op stap, vanuit zijn woning in Landsmeer. Op de A10, naar een stel vrienden. Volgens de agent gebruikte Roelvink geen richtingaanwijzers bij het wisselen van rijbaan, hing hij op de bumper van voorgangers, en gaf hij lichtsignalen om er voorbij te kunnen.

Handtastelijk

Op een gegeven moment stopt Roelvink zijn wagen midden in de Coentunnel. Wat hij nu zelf ontkent, waardoor hij de agent die hem volgde in feite tegenspreekt.

“Kan het zijn dat u misschien wat bezopener bent dan u zich nu herinnert,” vroeg de rechter? Roelvink houdt vast aan het verhaal dat hij nooit zomaar zou stoppen in deze nauwe tunnel, waar hard wordt gereden.

Nadat hij was uitgestapt zou hij handtastelijk naar de agent zijn geweest, zo heeft die verklaard. Ook zou Roelvink hebben geroepen: “Ik moet naar mijn vader!” Die zou onwel zijn.

Stiefmoeder

Toen reed de DJ-artiest weer verder, naar het Surinameplein, waar je uitkomt als je een afrit pakt na de Coentunnel uit te zijn gekomen. Ook daar stopte Roelvink, na ditmaal te zijn gewaarschuwd. De openbare dronkenschap was nog volledig intact. Alleen moest hij nu niet meer naar zijn vader maar naar zijn stiefmoeder. Daar zou ook iets mee zijn.

De rest staat op film. Vandaag nog aan het einde van de zitting doet de rechter uitspraak.