Stoplicht langer op oranje

6

Verkeerslichten zullen binnenkort langer op oranje blijven staan. Dat gebeurt om de veiligheid op de weg te vergroten. Op kruispunten op wegen waar je 50 kilometer per uur mag rijden, blijft het licht voortaan 3,5 seconden oranje in plaats van 3. Bij 60 gaat de tijd naar 4 seconden

Die langere tijd kan het verschil maken tussen veilig stoppen en een botsing

Woordvoerder Veilig Verkeer Nederland

Ook op kruispunten waar de maximumsnelheid 70 kilometer per uur is, gaat die tijd met een halve tel omhoog (van 4 naar 4,5 seconden). Op wegen van 80 kilometer per uur blijft het oranje licht zelfs een hele seconde langer op oranje staan: 5 in plaats van 4.

Nu staan de lichten zo kort op oranje dat een deel van de weggebruikers voortdurend twijfelt tussen doorrijden en afremmen. Door de oranje lichten langer aan te houden, kan het aantal weggebruikers dat uiteindelijk door het rode verkeerslicht rijdt tot ongeveer 50 procent worden teruggebracht.

Onderzoek
Dat blijkt uit het onderzoek ‘Geeltijden’ dat adviesbureau Goudappel Coffeng uitvoerde in opdracht van IVER, de vakvereniging van verkeersregeltechnici. De aanbevelingen zijn inmiddels overgenomen in het handboek verkeerslichten van het Kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur (CROW) en zijn tot nieuwe standaard gemaakt.

,,We zijn er achter gekomen dat door de tijd iets op te rekken het aantal stoppers aanzienlijke groter wordt”, zegt projectleider Luc Prinsen.

‘Belangrijk verschil’
Veilig Verkeer Nederland is blij met de langere ‘geeltijd’. ,,Zo hebben bestuurders net wat langer de tijd om te stoppen of door te rijden”, aldus een woordvoerder tegen deze site. ,,Die langere tijd kan het verschil maken tussen veilig stoppen en een botsing.”

De regel is officieel natuurlijk dat je moet stoppen bij oranje. Maar de verkeersorganisatie is niet bang dat mensen de langere geeltijd uit een uitnodiging zien om juist door te rijden. ,,Daar gaan we niet vanuit”, zegt de woordvoerder. ,,Welwillende mensen hebben zo net iets meer ruimte om te stoppen. Diegenen die nu al doorrijden, zullen dat waarschijnlijk toch wel blijven doen.”