Strenge regels voor afhalen wiet bij coffeeshop Hacas

SOEST Kort voor de opgelegde sluiting stond er zondag een lange rij voor de deur van Coffeeshop Hacas. De wietgebruikers wilden nog snel inslaan. Om illegale straathandel in wiet tegen te gaan werd verkoop via een loket later alsnog toegestaan.

Peter Beijer

Het waren zondag hectische momenten voor Josje van Huijgevoort van Hacas. ,,Ik kreeg die middag al foto’s binnen uit Utrecht, daar stonden al enorme rijen voor de deur. Dat verhoogde mijn adrenaline wel ja. Ik vond het spannend, zeker toen er bij ons ook zo’n rij voor de deur stond. We hebben er op geanticipeerd door het inschakelen van beveiliging. Dat ging goed, gelukkig ontstond er geen chaos.”

ZEIL ,,Ja, nu zijn we een afhaalloket geworden. Dat gaat gepaard met strenge hygiënische voorschriften. We hebben een transparant zeil bij het uitgifteloket met een gaatje voor de pin. Na elke transactie maken we het apparaat schoon met desinfecterende gel. Wij dragen handschoenen en de deur blijft open zodat de klink niet aangeraakt hoeft te worden. Klanten moeten na de koop direct weer weg en daar houdt iedereen zich gelukkig aan. Zieke of verkouden mensen zijn niet welkom, daar zijn we duidelijk en streng in.”