Te dikke toeristen die op ezels rijden kunnen €30.000 boete krijgen

In Griekenland is het al een jarenlang probleem: dikke toeristen die op de rug van ezels zitten. Om dit dierenleed te verkopen kunnen de vakantie nu boetes krijgen van €30.000.

DOOR: REDACTIE PANORAMA FOTOGRAFIE: BSR AGENCY
Te dikke toeristen die op ezels rijden kunnen €30.000 boete krijgen

Te dik

Dikke toeristen die op ezels rijden is vooral op het Griekse Eiland Santorini een groot probleem. In plaats dat ze zelf de heuvels oplopen laten ze zich voordragen door de dieren. Die kunnen hierbij flinke verwondingen oplopen en het wordt dan ook gezien als groot dierenleed.

Daarop besloot de Griekse overheid een verbod in te stellen dat mensen die meer wegen dan 100 kilo niet meer op de rug van de dieren mogen zitten. Dit bleek echter niet te helpen, want dierenorganisatie PETA zag dat er nog steeds dikke mensen op de dieren zaten en ook dat de ezels zelf slecht behandeld werden door de eigenaren. De Griekse regering heeft hiertegen nu actie ondernomen door hoge boetes in het vooruitzicht te stellen.

Welzijn

“Het welzijn van de dieren in ons land is een grote zorg voor ons land en mij persoonlijk,” vertelt Makis Voridis, de Griekse minister van Landbouw. Hij wil dan voorkomen dat er nog zaken mis zullen gaan met de ezels. De boete zal volgens hem worden bepaald door de aard van de overtreding. De maximum straf is echter €30.000.

Het beste is misschien wel om helemaal niet op een ezel te zitten en gewoon te voet de heuvels te beklimmen. Dat is ook nog eens een goede manier om wat kilo’s te verliezen en te werken aan de gezondheid.