Tilburgs koor bedolven onder reacties na happy hardcore-optreden voor Jebroer en dj Paul Elstak

TILBURG – De Tilburgse zangers van Popkoor AkoorT worden de laatste dagen bedolven onder complimenten, na een optreden voor rapper Jebroer en dj Paul Elstak. Ze speelden de hoofdrol in een ‘kerstcadeautje’ van de rapper voor de Haagse dj.

 

Een video van hun gezongen happy hardcore-muziek is op de Facebookpagina van Jebroer in drie dagen meer dan 30.000 keer gezien. Rainbow in the skyLuv U more en The promised land; ze worden allemaal loepzuiver gezongen door het koor.

 ,,Ze hadden ons voorbereid op het feit dat je altijd kritiek krijgt op Facebook. Maar alle reacties zijn positief”, zegt de bijzonder enthousiaste zanger Berry de Kort.

Grote hits

Medewerkers van Red Bull Music hoorde het popkoor kort geleden zingen en nodigde de Tilburgers uit voor het speciale optreden. ,,Het idee was dat Jebroer Paul Elstak een optreden van ons cadeau zou doen voor kerst”, verklaart De Kort. ,,Die twee kennen elkaar goed.” De muziek van de grote hit van de rapper, Kind van de Duivel, is gemaakt door Elstak.

Er zat al wat happy hardcore in het repertoire van AkoorT, dus de medley van de hits van Paul Elstak was snel ingestudeerd. ,,Toch hebben we het in de studio wel veertig keer over gedaan”, moet De Kort bekennen. Red Bull Music wilde een perfect optreden, om onder een video te monteren. Die werd ’s avonds opgenomen, toen Elstak en Jebroer erbij waren.

Verzorgingstehuizen

‘Goed gedaan. Top’, was de eerste, positieve reactie van Paul Elstak na het optreden. Op Facebook is de respons minstens zo goed. Bij het koor hopen ze dat dat deuren opent. De Kort: ,,Ik ben trots dat we dit in zeven jaar hebben bereikt. We treden soms op in verzorgingstehuizen. Ook best leuk om te doen. Maar niet het meest uitdagende natuurlijk. Ik hoop anderen dit zien en het leuk vinden om ons in hun optreden te verwerken.”

De Tilburgse zangers van AkoorT met dj Paul Elstak en rapper Jebroer.

De Tilburgse zangers van AkoorT met dj Paul Elstak en rapper Jebroer. © AkoorT